აღმოსავლური სამზარეულო ეგზოტიკური არომატებითა და განსაკუთრებული ესთეტიკით გამოირჩევა. ჯანსაღი ინგრედიენტები და ტრადიციებზე დაფუძნებული მომზადების მეთოდები იაპონური კერძების გემოს დაუვიწყარს ხდის.
აღმოსავლური სამზარეულოს მრავალფეროვნების მიუხედავად, სუში ყველაზე პოპულარული საკვებია. შესაძლოა ბევრს სუშის სამშობლო იაპონია ჰგონია, მაგრამ ასე არ არის. მისი წარმოშობა სამხრეთ-აღმოსავლეთ აზიას უკავშირდება, იაპონიაში მერვე საუკუნეში გაჩნდა და ბუდიზმის გავრცელებასთან ერთად იმხელა ცნობადობა და პოპულარობა შეიძინა, რომ IX -XIV საუკუნეებში მისი მირთმევა ფუფუნებად ითვლებოდა, მეტიც, სახელმწიფო მას გადასახადების ნაცვლადაც კი კრებდა.
თუ გავითვალისწინებთ სუშის სასარგებლო თვისებებს, დღესაც შეიძლება, რომ მისი დაგემოვნება ფუფუნებად ჩავთვალოთ, რადგან ის დადებითად მოქმედებს გულ - სისხლ - ძარღვთა, ნერვულ და მომნელებელ სისტემაზე, დაბალკალორიულია და ხელს უწყობს წონაში კლებას, გამოდევნის ორგანიზმიდან ტოქსინებს და ამცირებს სიმსივნის წარმოქმნის რისკს.
მთავარი რამ, რაც სუშის მირთმევისას უნდა გაითვალისწინოთ არის ინგრედიენტების ხარისხი! ნამდვილი სუში მხოლოდ და მხოლოდ მაღალი ხარისხის ინგრედიენტებით მზადდება.
სად დავაგემოვნოთ ნამდვილი სუში თბილისში?
თუ გსურთ დააგემოვნოთ ნამდვილი სუში თბილისში, ეწვიეთ “სუში რუმის” რესტორანს, სადაც იაპონურ კულტურასა და კერძებს მთელი არსებით შეიგრძნობთ. აქ არამარტო სუშის არომატი, არამედ მომზადების პროცესიც გაგაოცებთ - „სუში რუმი“ პირველი იყო ამიერკავკასიაში, რომელმაც დანერგა სუშის მატარებელი კონვეირი. რას ნიშნავს ეს? ბართან ტრიალებს სუშის მოძრავი დახლი და თავადახდენს სერვირებას, რაც ერთის მხრივ მოლოდინის პროცესს სახალისოს ხდის, მეორეს მხრივ, თქვენს თვალწინ მზადდება სუში.
„სუში რუმში“ ნებისმიერი კერძის დაუვიწყარი არომატის შესაქმნელად, ცალკეულ ინგრედიენტებს ყურადღებით არჩევენ და იყენებენ მხოლოდ მაღალი ხარისხის, ნორვეგიიდან და იაპონიიდან შემოტანილ ნედლეულს.
გარდა სუშისა, რესტორანში შესაძლებელია დააგემოვნოთ მსოფლიოში აღიარებული დელიკატესები: ზღვის ზღარბის ხიზილალა - უნი (Uni),რომელიც ექსკლუზიურად მხოლოდ „სუში რუმშია “წარმოდგენილი; ასევე უმაღლესი ხარისხის ჰამაჩი, მოლუსკის ხორცი ჰოტატე და ძროხის მარმარილოსებრ ხორცი - ვაგიუ (Waguy Beef), რომელიც თევზზე უფრო მსუბუქი და ჰაეროვანია. ასევე სალათები, ცხელი კერძები, ლანჩ მენიუ, სასმელები, დესერტები.
სად არის „სუში რუმის“ ფილიალები?
თუ გსურთ, იაპონური ტრადიციების, სამზარეულოსადა არომატების ნამდვილი გემო შეიგრძნოთ,რესტორანს ეწვიეთ შემდეგ მისამართებზე: ი. აბაშიძის N10/12 (ვაკე) ფარნავაზ მეფის გამზ. N1 (გუდვილის შენობა), პ. ქავთარაძის N1 (სითი მოლის მეორე სართული).
ასევე შესაძლებელია ისარგებლოთ მიტანის სერვისით, შეუკვეთოთ საიტზე ან დარეკოთ ნომერზე 0322 242599 და უგემრიელეს კერძებს თქვენთვის სასურველ ადგილზე მოგიტანენ.
გარდა ამისა, „სუში რუმი“ გთავაზობთ სუში-შეფ მზარეულის სახლში გამოძახებას წვეულებისთვის; ორიგინალური სუშის ტორტის მომზადებას თქვენი გემოვნებისა და სურვილების გათვალისწინებით; სუშის მიწოდებას ქეითერინგ კომპანიებისთვის და სუშის მასტერკლასებს მოყვარული მზარეულებისთვის.
(R)